Politică

Dudoglo s-a plâns la CEC după ce steagul Rusiei a fost arborat la intrarea unor secții de vot

Potrivit plângerii analizate de Autoritatea Electorală Centrală, prezența drapelului rus ar încălca articolele 8 și 9 din Constituția Republicii Moldova, cu privire la drapelul național. ,,În plus, în fața sediului de campanie al Irinei Vlah a fost afișat un banner electoral în ziua alegerilor, ceea ce încalcă dispozițiile articolului 54 din Legea privind alegerile din Găgăuzia, precum și decizia CEC din Găgăuzia, potrivit căreia nu este permisă afișarea materialelor electorale pe o distanță de 50 de metri față de secția de vot„, a scris Dudoglo.

Până la acest moment, CEC din Găgăuzia a primit 13 de plângeri ale concurenților electorali, unele în legătură cu „dispariția” a 97 de buletine de vot la o secție de votare din Comrat, altele la mita electorală oferită de Irina Vlah și la votul acordat de minori în Vulcănești.

La ora 15:30, prezența la vot la scrutinul pentru alegerea bașcanului Găgăuziei era de 42%. . Cea mai mare prezenţă a fost înregistrată în raionul Comrat (42,8%) urmat de Ceadâr-Lunga (41,7%) şi Vulcăneşti (40,6%).

sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *