Internațional

Dueluri de foc în Europa League

Unul dintre cele mai interesante dueluri ale serii este cel dintre Valencia CF şi Atletico Madrid. Cele două formaţii s-au întâlnit prima oară în 1935, iar palmaresul este unul foarte echilibrat. Atletico a câştigat ultima confruntare, în acest sezon din Primera Division, pe teren propriu, unde s-a impus cu scorul de 4-1.

Echipa care va triumfa în această dublă-manşă va întâlni în semifinalele Ligii Europa câştigătoarea duelului dintre Benfica Lisabona şi Liverpool FC. Prima partidă se va juca la Lisabona. Liderul stagional în campionatul Portugaliei a câştigat ultimele trei confruntări directe cu cvintupla campioană a Europei, iar în acest sezon a răpus-o, în faza grupelor, şi pe concitadina lui Liverpool FC, Everton, cu scorul de 5-0 pe Da Luz şi 2-0, în deplasare, pe Goodison Park. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în faza sferturilor de finală ale unei competiţii europene (Cupa Campionilor Europeni – 1978 şi 1984), iar Liverpool s-a calificat de fiecare dată mai departe.

SV Hamburger va da piept cu belgienii de la Standard Liege, formaţia care a eliminat în optimile de finală formaţia Panathinaikos Atena. HSV a trecut de Anderlecht Bruxelles în runda precedentă a Ligii Europa, a cărei finală se va juca la Hamburg. Fulham va da piept cu VfL Wofsburg la Londra, cele două echipe atingând în acest an cele mai bune performanţe în cupele europene.

După ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *