Culinar.md

Dulceață de struguri și rozmarin

Mod de preparare
–  Punem strugurii, rozmarinul și vinul și coaja de lămâie într-o cratiță încăpătoare. Adaugăm apă pentru a acoperi complet fructele și aducem totul la punctul de fierbere, amestecând ocazional. Acoperim și lasăm să clocotească cinci minute, apoi pasăm strugurii cu un zdrobitor de cartofi. Ținem pe foc încă zece minute și mai zdrobim strugurii de câteva ori.

– Strecurăm amestecul printr-o sită cu ochiuri mici sau prin tifon și lasăm să se scurgă bine timp de câteva ore sau peste noapte, fără a presa.

–  Așezăm trei farfuriuțe în congelator. Măsurăm lichidul strecurat (vom avea nevoie de 600ml) și îl vom turna din nou în cratiță. Adaugăm zahărul și zeama de lămâie, punem cratița pe foc și aducem totul la punctul de fierbere. Înlăturăm spuma care se formează la suprafață. Când zahărul s-a dizolvat, fam flacăra mai mare și fierbem până când începe să se închege. Nu ar trebui să dureze mai mult de 5-10 minute. Pentru a testa dacă e gata, scoatem puțină dulceață pe una din farfuriuțele din congelator și las-o deoparte un minut. Dacă se formează o peliculă care se încrețește când o atingem cu degetul, atunci dulceața e gata. Dacă nu, mai fierbem puțin și repetă testul.

Poftă bună!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *