Eveniment

Dumitru Matcovschi, la 73 de ani: Regimul de astăzi este cu mult mai dur și mai nemilostiv decât cel comunist

Cu prilejul zilei sale de naștere, la baştina scriitorului s-a desfăşurat a doua ediţie a Festivalului internaţional de muzică şi poezie care îi poartă numele. Ieri, poetul și-a sărbătorit nunta de aur, ceremonia având loc la Casa-muzeu „Dumitru Matcovschi” din satul natal.
Să-l felicite pe poet cu această ocazie au venit colegi de breaslă, rude şi prieteni. „Mă bucur că suntem alături de dvs. Ce să vă dorim? Vă dorim din nou casă de piatră. Dumitru Matcovschi nu a reuşit să-şi facă o casă de piatră, un castel, dar şi-a făcut în literatură o casă de piatră, în limba română”, i-a dorit preşedintele US, Arcadie Suceveanu.

Dumitrița Smolnițchi, una dintre fiicele soţilor Matcovschi, spune că această aniversare este o adevărată lecţie de fidelitate pentru ea: „E cea mai mare lecţie. Sper ca şi familia mea să fie la fel de durabilă”. Soţia scriitorului, Alexandrina Matcovschi, mărturisește că şi-a dorit întotdeauna să-şi vadă soţul alături: „Uneori a luptat pentru ideea naţională în detrimentul familiei. Totdeauna eu îi fac observaţie. Hai mai gândeşte-te şi la familie, la copii, la nepoţi. Când servim cafeaua de dimineaţă, nu discutăm probleme de casă, de familie, dar începem ziua cu discursuri politice”.

Poetul rămâne același incomod pentru Putere: „Regimul nostru de astăzi este mult mai dur şi mai nemilostiv decât regimul comunist”, a declarat Dumitru Matcovschi.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *