Actualitate

După 27 de ani rușii revin pe litoralul românesc

„Este pentru prima oară în 27 de ani când reprezentanţi ai unor turoperatori importanţi din Federaţia Rusă vin să vadă hotelurile şi ce avem de oferit pe litoral, pentru a ne include, din nou, în programele lor. Cei 13 turoperatori, împreună cu doi reprezentanţi ai presei de turism din Federaţia Rusă, vor vizita, în premieră, Delta Dunării, precum şi Dobrogea continentală, inclusiv Tulcea. Turoperatorii prezenţi au cea mai mare experienţă pe piaţă rusă, în prezent operând doar pe Bulgaria şi Turcia”, a precizat Corina Martin.

Preşedintele FAPT afirmă că pe parcursul anului 2017 s-au derulat o serie de întâlniri între delegaţii ce au cuprins reprezentanţi ai federaţiei, ai Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, ai Asociaţiei Patronale Tulcea-Delta Dunării, ai aeroportului Constanţa, alături de reprezentanţi ai unor agenţii turoperatoare din România, întâlniri ce au avut loc atât cu ATOR, cu turoperatori ruşi, cu Ambasada României la Moscova, cu Consulatul General al României la Sankt-Petersburg, dar şi cu reprezentanţi ai Guvernului Sankt Petersburg, Organizaţiei de Turism din acest oraş şi cei ai Camerei de Comerţ din Sankt Petersburg.

„Vizăm, în principal, turiştii ruşi cu venituri peste medie. De aceea, vom prezenta numai hoteluri de patru şi cinci stele, atât în regim all-inclusive, cât şi doar cu mic dejun. Ofertele sunt diversificate, atât pentru familii, cât şi pentru cei care vin la distracţie. Suntem siguri că după acest infotrip turoperatorii ruşi vor introduce România, cu litoralul, dar nu numai, în cataloagele lor. Balkan Expres, una dintre cele mai mari agenţii turoperatoare, care a adus turişti ruşi pe litoral şi înainte de 1990, ar putea începe să trimită grupuri chiar din acest an”, a precizat Corina Martin.

Preşedintele FAPT a precizat că această acţiune de promovare a litoralului românesc beneficiază şi de suportul Ministerului Turismului care va asigura materiale de prezentare în limba rusă.

Corina Martin apreciază că, în acest moment, lipsa unui zbor direct Constanţa – Sankt Petersburg este un handicap în atragerea turiştilor ruşi, dar că există discuţii cu reprezentanţii Turkish Airlines în acest sens.

Sursa: 10tv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *