Economie

După ABSOLVIRE vor merge direct la MUNCĂ

Acord de colaborare

Acest lucru va fi posibil datorită înțelegerii dintre reprezentanții Zonei Economice Libere Bălți (ZEL Bălți) cu administrațiile celor două instituții de învățământ.
Conducerea ZEL Bălți a menționat că vor semna acorduri de colaborare cu cele două părți, pentru ca studenții și elevii, ulterior să poată fi angajați la companiile care își desfășoară activitatea pe teritoriul Zonei Economice Libere. Aceștia au mai adăugat că au nevoie de specialiști bine instruiți, care să poată face față cerințelor.

O nouă facultate

Reprezentanții companiilor din cadrul ZEL Bălți au specificat că în cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” va apărea o nouă facultate de profil tehnic, care va instrui studenții conform necesităților angajatorilor. Deocamdată nu se cunoaște cum se va numi facultatea. La Școala Profesională de meserii nr. 5 se va introduce o specialitate nouă, care va pregăti tinerii în domeniile de activitate de care este nevoie. Compania germană Draexlmaier va pune la dispoziție tehnică un etaj unde elevii vor putea căpăta deprinderile necesare.

Tineri șomeri

Absolvenții din R. Moldova se confruntă cu multe dificultăți atunci când trebuie să-și găsească un loc de muncă. Anual rata șomajului în rândul tinerilor este în creștere. Această colaborare își propune să micșoreze numărul acestora. Mai mult ZEL Bălți planifica în următorii 10 ani să ajungă cea mai mare platformă din R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *