Ultima oră

După caniculă, Europa este răscolită de furtuni violente

Acum trei zile, la Praga, termometrele indicau aproape 38 de grade celsius la umbră şi a fost cea mai caldă zi a anului până acum. După câteva zile toride, o furtună extrem de violentă a făcut pagube de milioane de euro. În câteva minute s-a stârnit un vânt puternic şi a început să plouă. Estul ţării este cel mai afectat în special de grindină care a distrus hectare de culturi.
O tornadă a lovit nordul Italiei unde a produs pagube materiale importante. Din fericire nimeni nu şi-a pierdut viaţa, dar la spitale au ajuns zeci de răniţi.

O furtună puternică s-a abătut şi asupra Sloveniei. Rafalele de vânt de peste 100 de kilometri pe oră au pus la pământ reţelele de energie electrică lăsând zeci de mii de case în întuneric. Numai la Liubliana, capitala acestui stat fost iugoslav au rămas fără curent peste 50 de mii de locuinţe.

Asta în timp ce în China, la Shanghai temperaturile înregistrate au bătut orice record din ultimii 140 de ani. Cu o săptămână în care mercurul termometrelor nu a scăzut sub 38 de grade la umbra, viaţa pentru chinezii de aici este un iad. Chiar dacă este cald ca într-un cuptor, autorităţile nu a decis încă întreruperea lucrului, dar emit avertismente către populaţie.

Sursa: Tvr.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *