Politică

După ce și-a șifonat imaginea în Europa, PLDM recunoște graba cu care a votat unele legi alături de comuniști

"Noi suntemgata sa o intoarcem in Parlament, sa venim cu o versiune noua sau sa renuntam la ea. Au fost opinii ca atunci cand CC intra in domeniul politic se poate de luat aseamenea hotarare. Noi vom avea un grup de lucru la partid care va analiza minutios acest proiect. In graba posibil s-a scapat ceva, insa intentia noastra este clara, daca exista o neconcordanta noi vom rezolva problema”. Declaratia a fost facuta de vicepresedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc In cadrul emisiunii In PROfunzime.

In replica, liberalul Valeriu Munteanu sustine ca “intentia in acest sens era una clara, si anume ca PLDM cu PCRM isi doresc demiterea judecatorilor de la CC”, a afirmat Munteanu.

Intrebat ce legi va contesta PL la CC, Valeriu Munteanu a spus: “Noi am contestat interimatul functie de presedinte al Parlamentului. Am contestat si legea vizavi de atributiile functie de premier”, a precizat liberalul.

Mai mult, liberalul considera ca PCRM si PLDM s-au inteles. “Toate aceste legi au fost votate pentru eventuale alegeri. Noi vom analiza aceste legi promulgate de presedinte. Acea cu motiunea de cenzura intrece orice limita. Motiune pe care PCRM a inaintat-o. Constitutia spune ca nu poti interpreta o hotarare de Parlament”, a explicat Munteanu.

Cu doua saptamani in urma, liberal-democratii si comunistii au decis ca judecatorii Curtii pot fi demisi de Parlament. Presedintele Timofti insa nu a promulgat legea.

Sursa: protv.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *