Internațional

După exemplul Elveţiei și Norvegia cere să fie închisă piaţa muncii

"Nu iau poziţie în privinţa unui sistem de cote precum cel pentru care s-a pronunţat acum poporul elveţian", a declarat Mazyar Keshvari, purtător de cuvânt pe probleme de imigraţie al Partidului Progresului, formaţiune favorabilă unei politici restrictive în privinţa imigraţiei.
"Dar ideea unui referendum este interesantă, iar Norvegia ar trebui şi ea să organizeze un referendum pe tema imigraţiei. Sunt sigur că există o majoritate pentru o restrângere a politicii în acest domeniu".

Nefiind membră a Uniunii Europene, Norvegia este legată de blocul european prin apartenenţa să la Spaţiul Economic European şi Spaţiul Schengen.

Organizarea unui referendum pe tema imigraţiei în această bogată ţară scandinavă ar necesită totuşi susţinere şi din partea altor partide.

reamintim că, duminică, 9 februarie, elveţienii au votat în proporţie de 50,3% pentru restabilirea cotelor şi contingentelor pentru străini, pentru locuitorii de la frontiere şi solicitanţii de azil în funcţie de necesităţile şi posibilităţile ţării, punând sub semnul întrebării viitoarele relaţii cu UE.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *