CSI / RusiaExterne

După toate crimele armatei lui Putin, 74% dintre ruși susțin războiul declanșat în Ucraina

La sfârșitul lunii aprilie, după două luni de război, 74% dintre ruși susțin atacul declanșat de președintele Rusiei, Vladimir Putin asupra Ucrainei, arată datele unui sondaj publicat de centrul Levada, principala agenție sociologică neguvernamentală din Rusia, declarată „agent străin” de Ministerul de Justiție, în 2016, din cauza sondajelor care arătau scăderea sprijinului pentru partidul de guvernământ Rusia Unită.

59% dintre respondenți urmăresc îndeaproape situația din Ucraina, 26% au spus că sunt „foarte îndeaproape” de război, iar 33% sunt „destul de atenți”.

În timp ce 74% dintre ruși susțin războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina (față de luna trecută, suportul a scăzut ușor), 19% dintre respondenți nu susțin „operațiunea militară specială” a Moscovei.

Majoritatea rușilor au răspuns că sunt „îngrijorați” de conflictul din Ucraina (82%). 46% au declarat că sunt „foarte îngrijorați”, iar 36% sunt „destul de îngrijorați”.

În același timp, 6% dintre ruși au spus că se tem de „naziști”, 5% sunt îngrijorați că războiul s-ar putea extinde în Rusia, iar 4% au afirmat că sunt derutați de sancțiunile aplicate de Occident. 

Peste jumătate dintre respondenți transferă vina pentru decese și distrugeri către NATO și SUA

Majoritatea respondenților (68%) consideră că „operațiunea” progresează cu succes.

73% dintre ruși sunt încrezători în victorie, 15% cred că niciuna dintre părți nu va putea învinge. 57% dintre respondenți transferă vina pentru decese și responsabilitatea pentru distrugerea orașelor ucrainene către NATO și Statele Unite.

Sondajul Centrului Levada a fost realizat în perioada lunii 21-27 aprilie în rândul a 1.616 ruși cu vârsta de peste 18 ani. Studiul a fost realizat la domiciliul respondentului prin interviu personal.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *