Sănătate

Durerea de picioare: trei sfaturi pentru a o ușura

Mulți dintre noi suferim de dureri de picioare care ne împiedică să ne bucurăm de activitățile noastre preferate. Câteva sfaturi simple pot ajuta la ameliorarea durerii.

Fasceita plantară este una dintre principalele cauze ale durerilor de picioare. Aceasta apare atunci când fascia plantară (țesutul conjunctiv care se întinde de-a lungul tălpii piciorului) se inflamează și provoacă dureri ascuțite la nivelul călcâiului și al bolții piciorului.

Câteva sfaturi simple pot fi de ajutor

Primii pași pe care îi faci în fiecare zi sunt cei mai dureroși, deoarece fascia este întinsă în timp ce dormi. Încearcă să-ți începi ziua cu o întindere. Întindeți-vă când vă treziți. Așează-te pe marginea patului și pune-ți glezna dreaptă pe genunchiul stâng. Trageți degetele de la piciorul drept spre tibie până când simțiți o ușoară întindere. Țineți timp de 10 secunde; repetați de 10 ori. Apoi, faceți același lucru cu celălalt picior. Exercițiile zilnice de întindere vor ameliora durerea și vor favoriza vindecarea

Talpa ortopedică personalizată este cel mai bun mod de a trata durerile de călcâi, deși este destul de scumpă. Dar se pare că tălpile ortopedice ieftine de la farmacie blochează durerea la fel de eficient ca și tălpile făcute la comandă de un medic. Susținând arcada piciorului și înmuind fascia inflamată, tălpile permit țesuturilor să se vindece în timp ce mergeți.

Picioarele reci pot fi de ajutor – cel puțin atunci când vine vorba de ameliorarea durerii pentru fasceita plantară. Puneți o sticlă de apă rotundă din plastic în congelator dimineața. Când vă așezați seara pe un scaun cu o carte sau în fața televizorului, luați sticla de apă înghețată și rostogoliți-o înainte și înapoi pe podea cu picioarele, concentrându-vă pe călcâi și pe bolta piciorului.

Frigul poate provoca disconfort la început, dar, în timp, va ajuta la ameliorarea durerii. Efectuarea acestui exercițiu timp de 20 de minute reduce foarte mult durerea a doua zi. Frigul înainte de a merge la culcare asigură ameliorarea durerii a doua zi și chiar reduce grosimea țesutului conjunctiv inflamat al fasciitei plantare.

Sfat: Desigur, dacă sunteți îngrijorat de durerea de picior, ar trebui să consultați mai întâi un medic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *