Sănătate

Durerea de picioare: trei sfaturi pentru a vă ușura starea

Mulți dintre noi suferim de dureri de picioare care ne împiedică să ne bucurăm de activitățile noastre preferate. Câteva sfaturi simple pot ajuta la ameliorarea durerii.

Fasceita plantară este una dintre principalele cauze ale durerii de picior. Aceasta apare atunci când fascia plantară (țesutul conjunctiv care se întinde de-a lungul tălpii piciorului) se inflamează și provoacă o durere ascuțită la nivelul călcâiului și al bolții piciorului.

Fă întinderi fără să te dai jos din pat
Primii pași pe care îi faceți în fiecare zi sunt cei mai dureroși, deoarece fascia este întinsă în timp ce dormiți. Încercați să vă începeți ziua cu întinderi. Întindeți-vă când vă treziți. Așezați-vă pe marginea patului și așezați-vă glezna dreaptă pe genunchiul stâng. Trageți degetele de la piciorul drept spre tibia dvs. până când simțiți o ușoară întindere. Țineți timp de 10 secunde; repetați de 10 ori. Apoi, faceți același lucru cu celălalt picior. Exercițiile zilnice de stretching ameliorează durerea și favorizează vindecarea

Cumpărați tălpi interioare
Talpa ortopedică personalizată este cel mai bun mod de a trata durerea de călcâi, deși este destul de scumpă. Dar, se pare că tălpile ortopedice ieftine de la farmacie blochează durerea la fel de eficient ca și tălpile personalizate făcute de un medic. Susținând arcada piciorului și înmuind fascia inflamată, plăcuțele permit țesutului să se vindece în timp ce mergeți.

Rostogoliți o sticlă de gheață pe podea
Picioarele reci pot fi de ajutor – cel puțin atunci când vine vorba de reducerea durerii de fasceită plantară. Dimineața, puneți o sticlă rotundă de apă din plastic în congelator. Seara, când stați pe scaun cu o carte sau în fața televizorului, luați sticla de apă înghețată și rostogoliți-o înainte și înapoi pe podea cu picioarele, concentrându-vă pe călcâi și pe bolta piciorului.

Frigul poate provoca disconfort la început, dar, în timp, va ajuta la ameliorarea durerii. Efectuarea acestui exercițiu timp de 20 de minute reduce semnificativ durerea a doua zi. Frigul înainte de culcare asigură ameliorarea durerii a doua zi și chiar reduce grosimea țesutului conjunctiv inflamat al fasciitei plantare.

Bineînțeles, dacă vă îngrijorează durerea de picior, ar trebui mai întâi de toate să vă consultați medicul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *