Actualitate

Durerea din sufletul deportaților, într-o nouă producție cinematografică „Siberia din Oase” /// VIDEO

Ion Radu a simţit pe propria piele ceea ce înseamnă deportările staliniste. Şi astăzi îşi aminteşte de noaptea care i-a schimbat viața.

 

„Când l-am văzut pe Ionuț, m-am bucurat că taman cam și seamănă cum eram eu mic. Îi băiat bravo. Mi-o rămas o pată neagră în suflet. Asta nu se uită, niciodată și doresc ca asta să nu se mai repete în vecii vecilor”.

În pielea lui Ion Radu a intrat, de pe post de actor, Andrei Carp. Tânărul ne-a mărturisit că l-au trecut fiorii în unele scene.

„Pentru mine, filmarea aceasta era emoțională, în unele momente îmi vinea să plâng, pentru că bolișevicii ceea chiar îi luau, ne puneau în mașină și ne duceau, toți țipau era foarte emoțional”.

Regizoarea filmului, Leontina Vatamanu, cunoaște drama deportărilor nu doar din cărţile de istorie. Şi bunicii ei au trăit coşmarul siberian. Doi ani i-au trebuit să aducă pe ecrane filmul „Siberiei din oase”.

„Am încercat să fiu cât mai fidelă realității, cât mai aproape de ce mi-au relatat acești eroi. Filmul ăsta este așa ca o mărturisire, ca o confesiune, ca un moment de descărcare pot să spun emoțională”, a spus regizorul, Leontina Vatamanu.

Iar confesiunea regizoarei a ajuns la inimile spectatorilor.

„ Am trăIt emoții diverse, am plâns recunosc, pentru că sunt foarte multe momente care te răscolesc și sunt foarte veridice și autentice”.

„Nu am rude care au fost deportate,dar acest film m-a marcat foarte mult, istoriile m-au lăsat fără cuvinte și bravo echipei”.

Filmul „Siberia din oase” a fost realizat inclusiv cu suportul financiar al Centrulului Național de Cinematografie.

„Siberia din Oase, filmul Leontinei Vataman, vine să evoce o pagină neagră din istoria noastră, cea a deportărilor”, a spus deputatul PDM, Monica Babuc.

Doritorii vor putea viziona filmul până în data de trei iulie, în cinematografele din Capitală. Costul unui bilet porneşte de la 85 de lei.

http://www.canal2.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *