Istorie

26 de ani de la tragedie: Care au fost ultimele cuvinte ale Prințesei Diana înainte de a muri

La 31 august 2023 se împlinesc 26 de ani de la moartea Prințesei Diana de Wales.

Această veste tragică a șocat întreaga lume. Unul dintre pompierii salvatori care au ajuns primii la locul tragediei a fost Xavier Gourmelon, acesta a povestit care au fost ultimele cuvinte ale Dianei.

Diana pe bancheta din spate a mașinii era rănită grav, dar avea ochii deschiși și era conștientă. Înainte de a fi scoasă din mașină, un salvator a luat-o de mână și a consolat-o, spunându-i să rămână calmă.

Prințesa l-a întrebat apoi: “Doamne, ce s-a întâmplat?”. Literalmente, câteva clipe mai târziu, inima ei s-a oprit”, a declarat pompierul.

Xavier Gourmelon a declarat că i-a făcut prințesei de Wales un masaj cardiac și în câteva secunde aceasta a început să respire din nou. “Sincer, am crezut că va trăi. Din câte știam, când era în ambulanță era în viață și mă așteptam ca ea să supraviețuiască. Dar am aflat mai târziu că a murit în spital. A fost foarte supărător. Știu acum că avea leziuni interne grave, dar întregul episod este încă în memoria mea. Iar amintirea acelei nopți va rămâne cu mine pentru totdeauna. La momentul respectiv, nu aveam nicio idee că era vorba de Prințesa Diana. Abia când a fost urcată în ambulanță, unul dintre membrii personalului medical mi-a spus că era ea”, își amintește salvatorul.

În ciuda eforturilor medicilor, Diana a fost declarată moartă la ora locală 4.00, ora 3.00 în Marea Britanie, la spitalul Piti-Salpêtrière din Paris.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *