Social

E complicat să găsesc timp liber pentru o carte (III)

Alții nu vor să citească, pentru că nu le place. Am ieșit în stradă cu o simplă întrebare: „Care a fost ultima carte citită de dvs.?”.

Teodor

Nu țin minte ce am citit ultima oară. În general, îmi place să citesc literatură artistică, dar și cărți de specialitate care se referă la justiție, legi. Desigur, i-am citit pe Ion Druță, Bogdan-Petriceicu Hasdeu și Ion Creangă. Din păcate, sunt încărcat cu obligații de serviciu și alte probleme de zi cu zi. E foarte complicat să găsesc câteva clipe libere ca să citesc o carte. Mă limitez la televizor.

Ion, 26 de ani

Romanul „Oscar și Tanti Roz” de Eric-Emmanuel Schmitt. De fapt, asta e penultima carte. Recent am încheiat lectura la „Ultimele sonete închipuite ale lui William Shakespeare în traducere imaginară de Vasile Voiculescu”. Fiindcă îmi fac studiile la Medicină, citesc și cărți de specialitate. De obicei, ceea ce mă interesează găsesc pe internet și scot la imprimantă.

Iulia și Ecaterina, câte 20 de ani

…Codul Penal. Suntem studente la Drept și reușim să citim doar literatura de specialitate. Sincer vorbind, nici nu ținem minte când am citit cărți artistice. Asta a fost demult, la școală. Desigur, ne-ar plăcea să citim niște romane de aventuri, dar programul de la universitate ne ia tot timpul.

Sergiu, 29 de ani

Abecedarul e ultima carte pe care am citit-o. Nu-mi place să citesc cărți. Sunt o fire practică, mă interesează mai mult domeniul tehnic.

Olga, 21 de ani

Citesc „Noul Machiavelli” de Jonathan Powell. În general, prefer literatura clasică rusă. Pe scriitorii români i-am citit la școală. Aș dori să am mai mult timp, dar deocamdată reușesc să citesc o carte la două luni.

Vladimir, 22 de ani

Ultima oară am citit un volum intitulat „Cheia succesului” cu idei de afaceri. Dacă am nevoie de o carte, găsesc timp să o citesc. Iar cei care sunt în criză de timp ar putea asculta cărți audio.

Ana, 24 de ani

„Doamna cu camelii” de Alexandre Dumas-fiul. Prefer literatură universală. Dar serviciul și problemele casnice îmi cam iau din timp. Desigur, trebuie să citim, pentru că lecturile îmbogățesc vocabularul și calmează nervii.

Aliona, 23 de ani

Ultima oară am citit o carte de psihologie semnată de un autor american. De obicei, citesc detective și cărți de sociologie sau istoria artelor. Dar nu prea am timp și nici dorință să mai citesc. Am văzut prea multe filme.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *