Afaceri

E oficial Kraft a cumparat Cadbury cu 18,7 mld dolari

Kraft a cumparat 71,73% din actiunile producatorului britanic de dulciuri Cadbury, pentru care a platit 18,7 miliarde dolari, intr-un razboi al ofertelor care a durat aproximativ 6 luni, relateaza presa internationala.

Participatia pe care Kraft o detine in cadrul Cadbury este suficienta pentru a controla compania britanica. Este posibil ca si ceilalti actionari sa vanda actiunile catre Kraft, ceea ce ar putea duce la delestarea Cadbury cand se va obtine o participatie de 75%.

Dupa integrarea operatiunilor Cadbury, grupul nou-format va avea venituri anuale de 50 miliarde de dolari si va fi liderul pietei mondiale de dulciuri si al doilea producator mondial din industria alimentara, dupa Nestle.

Ingrijorarea cea mai mare a britanicilor in aceste zile este legata de pierderea locurilor de munca. Kraft nu a facut public inca la cate locuri de munca, din cele 4.500, doreste sa renunte. Cert este ca isi propune sa realizeze economii de cost in cadrul Cadbury de 675 milioane dolari, in urmatorii trei ani, ceea ce sugereaza concedieri masive.

In urma acestei preluari, Kraft va trebui sa renunte la operatiunile Cadbury din Romania si Polonia, pentru a nu avea o pozitie dominanta in piata.

Sursa: Business magazin

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *