Atitudini

E sărbătoare, din nou, în Moldova

E sărbătoare, din nou, în Moldova. Constituţia sărbătoreşte limba moldovenească. Restul ţării sărbătoreşte limba de stat, care stă precum un diamant neprelucrat în gâtlejul ei. O parte a ţării sărbătoreşte Limba Noastră cea Română, alta sărbătoreşte Лимба Ноастрэ чя молдовеняскэ.

E sărbătoare, din nou, în Moldova. Gunoiul, anexele neautorizate, drumurile pe jumătate stricate, cazinourile, terasele, barurile, restaurantele, gheretele şi parcările ilegale au fost împodobite frumos, cu baloane şi tricoloruri.

E sărbătoare, din nou, în Moldova. Troglodiţii au primit iarăşi ocazia de a se îmbăta şi a-şi sparge capetele, chiar în centrul capitalei, fără a fi stingheriţi de poliţie. Sunt mulţi, sunt independenţi, au limbă.

E sărbătoare, din nou, în Moldova. Vedetele de doi bani iarăşi încântă lumea cu playback-uri pe scenele PMAN. Mai apar şi artişti autentici printre aceştia, însă tot mai puţini. Poporul este independent să aleagă ce ascultă: Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale, formaţia Trigon care a hipnotizat Gustar-ul, sau trimiterea în chi… mă… de către o nouă super-mega-stea a estradei naţionale.

E sărbătoare, din nou, în Moldova. Pe sediul „Patrioţilor Moldovei” fâlfâie falnic „drapelurile” ruseşti şi bicoloarele comuniste. Pe creierii „noilor moldoveni” picură soluţia propagandistă cu iz de Kremlin. Pereţii clădirilor părăsite sunt împodobiţi cu inscripţiile „Unire!”, „Basarabia – pământ Românesc!” ş.a.m.d., majoritatea scrise cu greşeli.

E sărbătoare, din nou, în Moldova. Jumătate de ţară încă este împânzită cu panglicile Sfântului Gheorghe. Altă jumătate se sufocă sub privirea miilor de monumente ale eliberatorilor.

E sărbătoare, din nou, în Moldova. Seceta sărbătoreşte victoria asupra recoltelor şi a Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

E sărbătoare, din nou, în Moldova. La Bălţi se sărbătoreşte victoria asupra unionismului, la Tiraspol se sărbătoreşte victoria asupra fascismului, la Comrat se sărbătoreşte victoria asupra românismului.

E sărbătoare, din nou, în Moldova. Moldovenii sărbătoresc independenţa prin Rusia, Italia, Spania, Germania, Franţa, Turcia, Portugalia şi prin alte colţuri ale lumii. O sărbătoresc tăcut, gândindu-se la copiii pe care i-au lăsat să sărbătorească tăcuţi acasă.

E sărbătoare, din nou, în Moldova. Guvernanţii depun flori, fac declaraţii patriotice, patronează evenimente, după care revin la ambiţiile lor egocentriste zilnice.

E sărbătoare, din nou, în Moldova. August 2012 este la fel ca toţi ceilalţi 21 de ani de independenţă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *