Social

Echipa „Telefilm-Chișinău” este laureata Premiului Național

Echipa Departamentului „Telefilm-Chișinău” al Instituției Publice Compania „Teleradio-Moldova” este laureata Premiului Național, alături de alte personalități notorii din domeniile științei, artei și culturii. Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în ședința de marți a Guvernului, potrivit Radiomoldova.

„Departamentul „Telefilm-Chișinău” al IP Compania „Teleradio-Moldova”, Mircea Surdu, director, Leonid Melnic, vicedirector, producător, Lucia Tăut, redactor, Eugeniu Popovici, regizor principal, Pentru adaptarea inovativă, perseverență și abnegație în activitate, contribuție substanțială cu impact considerabil la dezvoltarea societății, principiilor moral-umanistice”, a declarat Sergiu Prodan, ministrul Culturii.

Directorul Departamentului „Telefilm-Chișinău”, Mircea Surdu, a împărtășit noutatea pe rețelele de socializare, exprimând recunoștință tuturor celor care au contribuit la marea realizare.

„Împărțim acest premiu intre noi: Leonid Melnic, Eugeniu Popovici, Louchika Tăut, Roman Gațcan, dar si cu cei care au contribuit pe parcursul anilor. Sunt mulți. Nu vă dăm tag din simplu motiv ca să nu scăpăm pe cineva! Dar să știți că inima noastră va da tag zilnic!”, a scris Mircea Surdu.

În ultimii cinic ani de la relansare, Studio „Telefilm-Chișinău” a realizat numeroase filme documentare dedicate drepturilor omului, evocând soarta unor oameni deosebiți, care își povestesc viața, trăirile, dar și gândurile. Echipa este deținătoarea mai multor premii și mențiuni în cadrul festivalurilor internaționale de film.

Astfel, în ședința de astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat lista laureaților Premiului Național. Câștigătorii au fost selectați prin vot secret de către membrii Comisiei pentru decernarea Premiului Național în cadrul ședinței din 21 septembrie.

Câștigătorii Premiului Național vor primi recompensă bănească, în valoare de 100 de mii de lei, diplomă și medalie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *