Fotbal

Echipele noastre au început cu stângul sezonul de Europa League

Primul meci s-a jucat la Baku, Azerbaidjan, la data de 28 iunie, unde s-au confruntat FC Dacia cu FC Kapaz. „Lupii galbeni” au avut doar 10 zile de odihnă după încheierea sezonului precedent. În prima repriză s-a observat bine oboseala chişinăuienilor, aceştia neavând nici o şansă de a înscrie. În repriza secundă însă chişinăuienii s-au mobilizat şi au oferit suporterilor un joc mai calitativ. Cea mai mare ocazie de a marca a fost ratată de către Denis Kozhanov, care nu l-a putut învinge pe portarul azerilor într-un duel de unu la unu. Astfel, învingătoarea nu a fost decisă, meciul terminându-se cu scorul alb, 0-0. Partida retur se va desfăşura în localitatea Speia. Antrenorul principal al azerilor, Şahin Diniyev, a afirmat că „până la meci am spus că soarta se va decide în partida retur. Avem la dispoziţie încă 9 zile, iar dacă vom adăuga în viteză şi vom profita de ocaziile avute, atunci cred că şansele noastre vor creşte”.

Celelalte doua echipe, FC Zimbru şi FC Zaria Bălţi, au jucat ieri, 30 iunie. FC Zimbru a avut de luptat cu echipa Čihury din Georgia. Meciul s-a desfăşurat pe stadionul Zimbru. Jocul a început fără mari ocazii din partea ambelor echipe. Însă din minutul 36, când jucătorul de la Zimbru Gheorghe Anton a fost eliminat, meciul s-a schimbat, astfel încât, în minutul 40, Dimitri Tatanashvili profită de prima mare ocazie şi înscrie singurul gol al întâlnirii. Zimbru a avut câteva momente bune, după ce mijlocaşul de la Čihury a primit în minutul 62 al doilea cartonaş galben, însă nu au reuşit să înscrie. Astfel, meciul s-a încheiat cu scorul de 1 – 0 pentru Čihury. După meci, antrenorul zimbrilor Flavius Stoican a menţionat pentru sports.md că „astăzi am pierdut un meci, ci nu o calificare.. Scorul de 1 la 0 nu este un scor greu de corectat şi eu cred că vom reuşi calificarea în etapa următoare”.

FC Zaria Bălţi a disputat un meci cu echipa ungară Videoton. Partida a avut loc în oraşul Székesfehérvár, Ungaria. Primul gol a fost înscris în minutul 18 de către echipa gazdă, autorul golului fiind Krisztian Geresi. În minutul 53 Igor Picuşceac primeşte al doilea cartonaş galben şi este eliminat. În minutul 88 şi 90+4 atacantul Robert Feczesin înscrie de doua ori în poarta bălţenilor, iar în minutul 90+2 Alexandru Suvorov este eliminat şi FC Zaria încheie partida cu noua jucători în teren. Astfel, meciul se termină cu scorul de 3-0, iar şansele de calificare pentru Zaria sunt foarte mici. În urma meciului, antrenorul principal al bălţenilor, Vlad Goian, a spus că „prima repriză a fost echilibrată. Am jucat bine, dar nu am atins scopul care l-am propus. A doua repriză a fost mai dificilă, pentru că doi jucători au fost eliminaţi. Acum e greu de vorbit despre meciul retur, dar în Chişinău vom juca pentru a câştiga”.

Meciurile retur din etapa preliminară a Ligii Europei se vor desfăşura la data de 7 iulie.

Mihai Vârlan, stagiar

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *