Ultima oră

Economia R. Moldova va creşte cu 2% în 2014, potrivit prognozelor Băncii Mondiale

Potrivit lui Ruslan Piontkovsky, economist la Banca Mondială, această creştere modestă este determinată de o potenţială scădere a performanţei sectorului agricol şi de criza ruso-ucraineană.

„Tensiunile dintre Rusia şi Ucraina, principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, vor reduce cererile de exporturi pentru bunurile din R. Moldova. De asemenea, se vor înregistra şi scăderi ale remitenţelor venite din Est”, a explicat Piontkovsky.

Directorul Băncii Mondiale pentru Belarus, Moldova şi Ucraina, Qimiao Fan, a dat asigurări că începînd cu anul 2015 se va înregistra o creştere mai semnificativă a economiei de pînă la 4,5%.

„Pentru a stabiliza economia ţării şi a reduce din riscurile externe şi interne, R. Moldova trebuie să se axeze pe ameliorarea mediului de afaceri, asigurarea stabilităţii dezvoltării sectorului financiar, îmbunătăţirea eficienţei cheltuielilor publice şi a programelor sociale”, a menţionat Fan.

Potrivit datelor prezentate, în anul 2013 Republica Moldova a înregistrat cea mai mare creştere economică de la obţinerea independenţei. Factorul dominant care a contribuit cu circa 50% la această creştere a fost sectorul agricol.
 
Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *