CSI / Rusia

Economia rusă se prăbușește, iar bețivii trec pe produse de curățare

”Cei care nu îşi mai pot permite să cumpere băuturi din magazine ajung să bea „înlocuitori” care, de multe ori, pot provoca accidente grave sau chiar moartea”, – se spune în articol.

Alexandr Polikarpov, medic şef al reţelei de centre de reabilitare din Moscova „Alkospas” constată printre pacienţii săi un val de complicaţii, de la delirium tremens la epilepsie.

Declinul vânzărilor de bere şi vodcă, înregistrat pe piaţă rusă după căderea rublei, nu înseamnă o scădere a cererii, spun experţii, ci o mutare a clienţilor pe piaţă neagră.

Variante de înlocuire a alcoolului legal sunt numeroase şi variate, scrie AP. Cel mai sigur este alcoolul vândut la negru,d ar produs de distileriile legale. Cu toate acestea, unele produse, cum ar fi alcoolul industrial şi samogonul, produs de distilatori neexperimentaţi, pot duce la deces. Printre ruşi, cele mai nocive şi cu toate acestea populare sunt soluţiile „pentru creşterea părului” sau pentru „curăţat baia”, potrivit expertului Vadim Drobiz.

AP notează că nu tot samogonul este ieftin şi nesigur. Producţia de samogon în casă nu este interzisă prin lege fiind hobby-ul preferat al ruşilor. Iar băuturile stilizate sub formă de samogon „chiar au devenit un fel de băutură cult în unele baruri de hipsteri ruşi”.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *