CSI / Rusia

Economia Rusiei condusă de Putin a ajuns „în rahat”, afirmă un fost ministru al economiei

Andrei Neciaev, primul ministru rus al Economiei după căderea Uniunii Sovietice, afirmă că economia țării conduse acum de Vladimir Putin a ajuns „în rahat”, dar că acesta nu este de fapt cel mai îngrijorător lucru, relatează Insider și Hotnews.

„[Problema] nu e că suntem în rahat, ci că am decis să ne culcăm în el”, a afirmat acesta la un forum pe teme financiar organizat săptămâna trecută.

O înregistrare video cu momentul a fost publicată pe Telegram de către Vecherniye Vedomosti, un ziar local.

Între 1992 și 1993, Neciaev, responsabil de gestionarea economiei ruse, a avertizat de asemenea că țara se confruntă cu o criză economică iminentă în contextul în care deficitul bugetar al Rusiei a cunoscut o creștere explozivă anul acesta, fiind în doar în lunile ianuarie-aprilie mai mare decât cel prognozat pentru tot anul 2023.

De asemenea, fostul ministru rus al Economiei a menționat că Moscova are suficiente rezerve pentru a acoperi deficitul timp de un an, dar că va fi nevoită să se împrumute apoi.

În cadrul aceluiași eveniment el a glumit că, deși McDonald’s poate fi înlocuit cu blinî (n.r. un tip de clătite rusești), nu există înlocuitori pentru produsele electronice avansate.

Neciaev nu este primul economist rus care trage un semnal de alarmă asupra problemei pe care țara le are cu găsirea unor înlocuitori pentru componentele electronice fabricate în Occident, o situație care a afectat deja capacitatea industriei ruse de armament de a înlocui pierderile din Ucraina, potrivit Hotnews.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *