Internațional

Eforturile pentru găsirea submarinului dispărut Titanic continuă: Se estimează că aerul mai ajunge pentru 30 de ore. Regele Charles al III-lea a cerut să fie informat constant

Operaţiunile ample pentru găsirea submarinului dispărut Titanic continuă, în timp ce specialiştii estimează că aerul din interior mai ajunge pentru 30 de ore, transmite BBC. Potrivit News, regele Charles al III-lea a cerut să fie informat constant.

Comandanţii Gărzii de Coastă americane continuă să conducă operaţiunea complexă de căutare, pe o suprafaţă de ocean mai mare decât statul Connecticut (sau aproape 20.000 km pătraţi).

Echipe de salvare din marina, forţele aeriene şi paza de coastă din Canada, precum şi din garda naţională aeriană din New York acordă asistenţă.

O navă de cercetare franceză s-a alăturat, de asemenea, operaţiunilor de căutare

Se crede că submersibilul Titan se află la aproximativ 1.450 km (900 mile) spre est şi 643 km (400 mile) spre sud de capitala statului Newfoundland, St Johns.

Contactul cu submarinul, care ar fi trebuit să facă o scufundare de două ore şi jumătate până la locul epavei Titanicului, a fost pierdut după o oră şi 45 de minute.

Potrivit estimărilor Gărzii de Coastă americane, Titan mai are la bord aproximativ 30 de ore de oxigen.

La bordul submarinului sunt cinci pasageri:

  • Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, un aventurier britanic care a mai fost în spaţiu şi – de mai multe ori – la Polul Sud.
  • Omul de afaceri britanic Shahzada Dawood, 48 de ani, membru al uneia dintre cele mai bogate familii din Pakistan şi susţinător a două organizaţii de caritate fondate de Regele Charles
  • Fiul său, Suleman Dawood, un student în vârstă de 19 ani.
  • Paul-Henry Nargeolet, 77 de ani, un fost scafandru al Marinei franceze, care se pare că a petrecut mai mult timp la epava Titanicului decât orice alt explorator şi a făcut parte din prima expediţie care a vizitat-o în 1987.
  • Stockton Rush, în vârstă de 61 de ani, directorul executiv al OceanGate, firma care operează călătoriile pe Titanic.

Potrivit CNN, regele Charles al III-lea a cerut să fie ţinut la curent cu privire la submersibilul care a dispărut în timpul unei excursii pentru a vedea epava Titanicului, a declarat o sursă regală.

Shahzada Dawood este un susţinător de lungă durată al The Prince’s Trust International şi al British Asian Trust, potrivit sursei.

Sursa a precizat că gândurile şi rugăciunile regelui sunt alături de familia Dawood, precum şi de cei implicaţi în tentativa de recuperare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *