Internațional

Egipt: Cel putin 49 de morti in ultimele 24 de ore in timpul manifestatiilor

Alte 247 de persoane au fost ranite in cursul protestelor, potrivit bilantului anuntat duminica de Ministerul Sanatatii, transmit AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Ministerul de Interne egiptean a indicat la randul sau ca in cursul manifestatiilor au fost arestate 1079 de persoane.

Noile autoritati din Egipt sunt angajate de sapte luni intr-o campanie de reprimare a manifestatiilor opozitiei, dupa ce armata l-a destituit si arestat pe presedintele islamist Mohamed Morsi. Din 3 iulie anul trecut, peste o mie de manifestanti pro-Morsi au fost ucisi de soldati si politisti sau de sustinatori ai noilor autoritati instalate de armata.

Manifestatiile opozitiei desfasurate sambata de la Cairo, care au reunit in mod inedit sute de opozanti atat sustinatori ai lui Morsi cat si militanti progresisti, au fost dispersate violent de politie, care a recurs la grenade lacrimogene si tiruri cu alice. Alte cateva mii de manifestanti partizani ai actualului regim s-au adunat la apelul guvernului in piata Tahrir, epicentrul revoltei din 2011.

Noi ciocniri au avut loc pe parcursul noptii in mai multe provincii din tara intre adepti si opozanti ai noilor autoritati si fortele de securitate. 

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *