CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Egiptul ar fi plănuit în secret, la începutul războiului, să furnizeze Rusiei 40.000 de rachete

Egiptul „a plănuit în secret să furnizeze Rusiei 40.000 de rachete”, arată documentele americane care au făcut obiectul unor scurgeri de informații, notează Sky News.

Detalii continuă să iasă la iveală dintr-o serie de documente extrem de confidențiale ale serviciilor secrete americane, care au fost scurse online la sfârșitul săptămânii trecute.

În cel mai recent episod, Washington Post a afirmat că Egiptul a planificat ca mii de rachete să fie livrate în secret Rusiei la începutul războiului.

Se presupune că președintele Abdel Fatah El-Sisi a ordonat producerea și transportul armamentului, în ciuda faptului că este unul dintre cei mai apropiați aliați ai Americii în Orientul Mijlociu.

O parte a documentului, datat 17 februarie, rezumă presupusele conversații dintre președintele Sisi și oficiali militari egipteni de rang înalt.

De asemenea, ziarul afirmă că acesta face referire și la planurile de a furniza Rusiei muniții de artilerie și praf de pușcă.

Președintele Sisi le-ar fi spus oficialilor să păstreze secretă producția și transportul rachetelor „pentru a evita problemele cu Occidentul”.

Sky News nu a putut verifica dacă aceste documente sunt autentice.

Cu toate acestea, oficiali americani au declarat pentru o serie de agenții de presă americane că acestea par a fi reale

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *