ActualitateExterne

El este politicianul care a ‘împiedicat un atac nuclear asupra Ucrainei’: ‘Să-i fim recunoscători!’

El este politicianul care a ‘împiedicat un atac nuclear asupra Ucrainei’: ‘Să-i fim recunoscători!’

Cancelarul german Olaf Scholz a împiedicat un atac nuclear asupra Ucrainei, consideră partidul său. Liderul fracțiunii SPD, Rolf Mützenich, a spus că ar trebui „să-i fim recunoscători cancelarului”, relatează Bild.

„El a ajutat la prevenirea unei posibile lovituri nucleare a armatei ruse la ordinul lui Putin prin vizita sa în China”, au fost cuvintele redate de Bild.

Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele chinez Xi Jinping au avut la finalul anului 2023 o discuţie prin videoconferinţă, au informat surse oficiale de la Berlin şi Beijing, citate de Reuters.

Context

Cei doi lideri au discutat despre cooperarea economică, precum şi despre atacul Hamas asupra Israelului şi situaţia din regiune, a declarat într-un comunicat un purtător de cuvânt al guvernului german, conform Agerpres.

De asemenea, Scholz şi Xi au abordat războiul din Ucraina. Discuţia a servit pentru a sublinia că un război nuclear nu trebuie să aibă loc şi nu poate fi câştigat, se menţionează în comunicatul Berlinului. Cooperarea dintre China şi Germania a devenit mai robustă, solidă şi dinamică, i-a spus preşedintele Xi cancelarului Scholz, a transmis televiziunea de stat chineză CCTV.

Schimburile comerciale se dezvoltă constant, cu un entuziasm tot mai mare pentru investiţii reciproce, a afirmat preşedintele chinez. Se speră că Germania va impulsiona Uniunea Europeană să susţină principiile economiei de piaţă şi echităţii, şi să lucreze împreună cu China pentru a proteja piaţa concurenţială echitabilă şi liberul schimb, a mai spus Xi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Totdeauna sa fim recunoscatori Chinei pt ca a impiedicat si invazia Rusiei in Romania, dupa invadarea Cehoslovaciei. Sa nu uitam ce a facut China pt Romania atunci.

  2. Am.fost doar la mijloc..o faceau pt oricine..Rusia a fost avertizata pe toate canalele ca se va interveni..inclusiv din SUA..nu numai China!
    Da..de aceea a fost un episod idiot can un prim-ministru chinez..a venit degeaba la Bucuresti..ulterior si un japonez..la fel!!

    1. Daca o faceau pt oricine, de ce nu au facut-o pt cehi, de ce nu au facut-o pt unguri ? Nu cred ca o faceau pt oricine. A fost datorita relatiilor personale ale lui Ceausescu cu conducatorii chinezi de atunci. O treaba interesanta, desi China nu avea tehnologie ultramoderna in acei ani, autoturismul de teren Aro i s-a datorat Chinei, intrucat toata fabrica a fost adusa din China. Iliescu si camarila au devalizat-o imediat dupa lovitura de stat din 1989. Si industria functiona cu utilaje si strunguri din China la acea vreme. Din aceste cauze, oricand China va avea nevoie de macar un cauvant din partea Romaniei, suntem datori sa stam in pozitia de drepti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *