Actualitate

Elevii care au rămas blocați într-o peșteră au fost găsiți în viață și vor fi salvați peste patru luni / VIDEO

12 băieți adolescenți și antrenorul lor de fotbal au fost găsiți, teferi, dar speriați și slăbiți, după ce au rămas blocați, de 10 zile, într-o peșteră inundată.

Cei 12 copii şi antrenorul lor de fotbal vor primi alimente timp de patru luni şi lecţii de scufundare, a anunţat marţi armata în contextul în care echipele de prim-ajutor se confruntă cu o evacuare dificilă, transmite AFP.

Mai multe imagini au fost postate pe pagina de Facebook a forțelor speciale thailandeze, denumite NAVY SEAL, la fel ca celebrele trupe de comando americane. Doi salvatori britanici au fost primii care au ajuns la captivi.

Aparent, cei din grup îi întreabă dacă vor fi scoși la suprafața.

Salvatori: “Nu, nu astăzi. Nu astăzi. Suntem doar doi din echipa noastră care am ajuns până la voi. Deocamdată am ajuns doar noi, dar mai vin și alții… Noi suntem primii”.

Unul dintre băieți se aude zicând – “Mâncare, mâncare, spuneți-le că ne este foame!”

Vocile copiilor nu se disting clar… Probabil că pierduseră noțiunea timpului, sub pământ, pentru că întreabă ce zi este.

“Luni… Luni… Sunteți aici de … 10 zile. Sunteți foarte puternici! Acum trebuie să ne întoarcem, dar vom reveni. Rezistați, ne vedem mâine” – le spun salvatorii care au ajuns până la ei înaintând cu greu prin noroi şi galerii inundate.

Complexul de peșteri Tham Luang Nang Non se întinde pe aproape 10 kilometri, adânc în munte

Grupul de băieţi, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, şi antrenorul lor de fotbal, de 25 de ani, au rămas captivi sub pământ din 23 iunie.

Pentru salvarea lor a fost organizată o uriaşă operaţiune internaţională, iar guvernul thailandez a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru un deznodământ fericit.

În cele din urmă, au fost găsiţi pe o porțiune de teren mai înaltă, într-o peșteră parţial inundată.

Când guvernatorul a anunţat că au fost găsiţi teferi, a fost explozie de bucurie printre părinţi şi apropiaţi care aşteaptă, de zile bune, la intrearea în complexul de peşteri.

Dar captivii nu au fost aduşi, încă, la suprafață. Deocamdată, prioritar este să primească medicamente și hrana pentru a-şi recupera forţele.

 

Sursa: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *