Actualitate

Elon Musk îndeamnă la anularea măsurilor restrictive: „eliberați America!”

În opinia lui Musk, carantina generalizată n-a avut efectul scontat și nu a reușit să combată în mod eficient virusul, dar, în schimb, a dăunat economiei americane. El a făcut trimitere la un material din Wall Street Journal în care este susținută această teză.

În alte mesaje Twitter, Elon Musk a cerut „să fie întoarse oamenilor libertățile lor”, numind măsurile restrictive drept „anticonstituționale”. Bloomberg scrie că, luând cuvântul în fața investitorilor, el a spus că măsurile de carantină ar fi chiar „fasciste” și „antidemocratice”.

Ulterior, Musk și-a nuanțat poziția, scriind că nu pledează pentru deschiderea tuturor întreprinderilor și a îndemnat să fie respectate măsurile de precauție.

Compania sa de producere a automobilelor Tesla din statul California rămâne închisă, după ce autoritățile locale au extins carantina până la sfârșitul lui mai.

Cu toate acestea, la bursă, acțiunile Tesla au crescut în preț, capitalizarea companiei ajungând la 141 de miliarde de dolari.

Statele Unite rămân a fi pe primul loc în lume ca număr de îmbolnăviri cu noul coronavirus – peste un milion de oameni – și de decese – peste 60 de mii.

Demonstrațiile împotriva regimului drastic de carantină au fost sprijinite și de președintele Statelor Unite, Donald Trump, care a repetat și el îndemnurile de „eliberare” a Americii, subliniind însă că măsurile restrictive trebuie anulate treptat și în mod inteligent.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *