Actualitate

Elveția ne dă 46 milioane de euro pentru sănătate și asigurarea cu apă

Ocrotirea sănătății și asigurarea cu apă potabilă sunt domeniile prioritare de cooperare între Elveția și Republica Moldova și pentru anii 2014-2017, potrivit Strategiei de cooperare 2014-2017, lansată astăzi, 9 aprilie, de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

”Această Strategie este o mărturie a angajamentului Elveției de a sprijini Republica Moldova pe termen lung. Prin ea, încercăm să asigurăm mai multă stabilitate și continuitate”, a spus Christian Schoenenberger, ambasadorul Elveției pentru Republica Moldova și Ucraina, la deschiderea evenimentului.

Potrivit noii Strategii, Guvernul Elveției va sprijini în continuare reformele din domeniul sănătății, axându-se pe dezvoltarea serviciului regionalizat de asistență pediatrică de urgență și a centrelor de sănătate prietenoase tinerilor, create în întreaga republică. Totodată, își va extinde sprijinul în două arii noi, prioritare pentru sistemul de sănătate a Republicii Moldova, și anume: prevenirea maladiilor netransmisibile și integrarea serviciilor de sănătate mintală în asistența medicală primară.

sursa: interlic.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *