Război

Elveția suspendă finanțarea organizațiilor din Israel și Palestina pe fondul escaladării răboiului

Guvernul federal elvețian a decis să suspende sprijinul financiar pentru unsprezece organizații neguvernamentale palestiniene și israeliene, pe fondul escaladării situației din Orientul Mijlociu.

Acest lucru a fost anunțat miercuri de către Departamentul federal elvețian al afacerilor externe

Finanțarea elvețiană va fi temporar reținută pentru șase organizații neguvernamentale palestiniene și cinci israeliene, care activează în principal în domeniul drepturilor omului și care sunt sprijinite în cadrul programelor de cooperare ale Ministerului elvețian de Externe în Orientul Mijlociu.

Parchetul elvețian verifică dacă activitățile Hamas au fost într-adevăr finanțate din această țară
Ministerul a declarat că a luat această decizie “având în vedere noua situație apărută în urma atacului Hamas asupra Israelului din 7 octombrie și a reluării ostilităților în Orientul Mijlociu”, fără a intra în detalii.

În același timp, ministerul a precizat că suspendarea finanțării va permite analiza conformității activităților organizațiilor cu “codul de conduită și avertismentul antidiscriminare”, obligatorii pentru partenerii externi ai Elveției.

După cum se știe, după atacul Hamas asupra Israelului, o serie de țări europene au suspendat finanțările care erau trimise în teritoriile palestiniene pentru a verifica dacă acestea au ajuns la grup. În același timp, Uniunea Europeană a promis că va continua să acorde ajutor umanitar palestinienilor.

Departamentul de Trezorerie al SUA a anunțat sancțiuni împotriva a zece persoane și entități care joacă un rol important în cadrul grupării teroriste Hamas sau care asigură finanțarea acesteia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *