Economie

Energocom anunță achiziții noi de gaze naturale de la două companii: Care sunt acestea

Directorul SA Energocom, Victor Bânzari, a anunțat despre startul achizițiilor de gaze naturale de la două companii noi. Este vorba despre compania grecească „DEPA COMMERCIAL” S.A. și o altă companie, care dorește să rămână secretă, transmite Deschide.md.

„Energocom a finalizat prima licitație de achiziții de gaze pentru această vară. Azi dimineața a avut loc o ședință a Consiliului de Administrare pentru a ne pregăti pentru sezonul rece. Au fost contractate 2 companii. Unele lucruri le putem divulga, altele nu, pentru că sunt chestiuni ce țin de relațiile de comerț”, a declarat Victor Bânzari, în cadrul unei conferițe de presă.

Astfel, potrivit demnitarului, „DEPA COMMERCIAL” este o companie grecească, atrasă datorită deplasării ministrului Energiei, Victor Parlicov, la Atena. Formula de preț oferită de această companie e legată de: prețul de referință al TTF plus un coeficient de transport spre Republica Moldova.

Șeful Energocom a mai spus că cealaltă companie, la fel a venit cu o ofertă bună, dar nu dorește să-i fie divulgat numele din motive de securitate.

„Este o companie serioasă și a oferit un preț foarte aproape de așteptările noastre. Prețurile sunt legate de bursa, iar gazele vor fi transportate până la hotarele Republicii Moldova, iar unele cantitață vor fi depozitate în Ucraina. Noi nu putem divulga numele, cantitatea și prețul, pentru că acea companie nu vrea să se expună riscului cu privire la livrarea gazelor”, a mai menționat Bânzari.

De asemenea, acesta a specificat că în prezent Republica Moldova are circa 100 mln. de metri cubi de gaze ținute în depozitele din Ucraina și România, iar ultima achiziție de gaze a fost efectuată pe 19 ianuarie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *