Economie

Energocom își extinde aria de activitate pe piața energetică europeană

Energocom își extinde aria de activitate pe piața energetică europeană. Compania a finalizat recent procedura de înregistrare la operatorii sistemelor de transport al gazelor naturale din Slovacia și Austria, transmite MOLDPRES.

Acest lucru permite accesul la punctele virtuale de tranzacționare din cele două state, oferind posibilitatea de a transporta gaze naturale către Republica Moldova, diversificând atât sursele de aprovizionare, cât și rutele de transport.

În prezent, Energocom este în proces de înregistrare la Central Europe Gas Hub – bursa din Austria și la Baumgarten – depozitul de gaze din Austria, ceea ce va oferi mai multe oportunități de achiziție a gazelor naturale și va face posibilă stocarea acestora și în alte depozite subterane decât cele din România și Ucraina.

Energocom a specificat că este în căutarea noilor surse de aprovizionare pentru a asigura securitatea energetică a țării și a oferi consumatorilor resurse energetice la prețuri avantajoase. În perioada iunie-iulie curent, în baza solicitărilor S.A. Moldovagaz, Energocom a desfășurat mai multe licitații în cadrul cărora a achiziționat din surse financiare proprii circa 300 mln m3 de gaze naturale. O parte din acestea sunt destinate pentru consum curent, iar cealaltă parte a fost stocată în depozite subterane din România și Ucraina, urmând a fi utilizate în sezonul rece 2023-2024.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *