CSI / RusiaExterne

Eparhiile Peninsulei Crimeea au fost transferate de în subordinea directă a Patriarhului Kiril

De acum înainte, Eparhiile Peninsulei Crimeea vor fi subordonate direct Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii. Această decizie a fost luată, marți, la o ședință la Moscova a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, informează Interfax.ru.

„Având în vedere imposibilitatea practică a comunicării regulate între aceste eparhii și Mitropolia Kievului, se acceptă ca eparhiile Dzhankoi, Simferopol și Feodosia să intre în subordonare canonică și administrativă directă Patriarhului Moscovei și Întregii Rusii și Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse”, se precizează în comunicatul Sinodului rus.

Potrivit comunicatului, episcopii care conduc epahiile Dzhankoi, Simferopol și Feodosia s-au adresat patriarhului Kiril și Sinodului rus cu o cerere de trecere la controlul direct.

Consiliul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, din care fac parte eparhiile Crimeei, având în vedere situația geopolitică actuală, a acordat la 27 mai episcopilor diecezani dreptul de a lua în mod independent decizii asupra anumitor probleme de competența Sinodului sau a șeful UOC. 

În același timp, Consiliul UOC a declarat independența completă a bisericii. Sinodul de acum de la Moscova a decis să formeze Mitropolia Crimeei pe teritoriul Crimeei ca parte a eparhiilor Dzhankoy, Simferopol și Feodosia. 

Mitropolitul Lazăr al Simferopolului și Crimeei a fost numit șef al Mitropoliei Crimeei.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *