Actualitate

Epidemia de COVID-19 ia amploare în Rusia – Număr RECORD de infectări în ultimele 24 de ore

Potrivit Centrului operativ rus pentru combaterea coronavirusului, 18 oameni au murit în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului, ceea ce creşte la 148 numărul de decese.

Potrivit AFP, Moscova a lansat luni un sistem electronic de permise care întăreşte controlul carantinei în capitala rusă, epicentrul epidemiei de coronavirus în această ţară cu servicii sanitare suprasolicitate.

Aceste permise, care pot fi obţinute printr-o cerere online plasată pe site-ul primăriei, se referă la deplasările cu maşina sau cu transportul în comun pentru a merge, de exemplu, la locul de muncă, la medic sau la casa de vacanţă.

Moscoviţii se vor putea de asemenea deplasa liber pe jos pentru a se duce la supermarket sau a-şi plimba animalul de companie. Însă primăria atenţionează că va extinde, dacă va fi necesar, sistemul şi la deplasările pietonilor în cartierele lor.

Angajaţii municipali, militarii, judecătorii, avocaţii, notarii şi jurnaliştii sunt exceptaţi de la acest sistem pentru deplasările lor profesionale.

Livrarea de permise a început luni, urmând ca sistemul să fie pus complet în funcţiune miercuri.

Această măsură a fost anunţată vineri într-un mesaj televizat adresat moscoviţilor de primarul Serghei Sobianin, la fel ca suspendarea activităţii în aproape toate companiile neesenţiale.

Sobianin a informat asupra unei situaţii care "s-a agravat" săptămâna trecută, în pofida măsurilor de izolare prealabile care au obligat, potrivit lui, 75% din populaţia oraşului să rămână acasă. El a declarat că se aşteaptă să urmeze câteva săptămâni dificile.

Potrivit AFP, adjuncta lui Sobianin, Anastasia Rakova, a anunţat la rândul său că serviciile medicale din Moscova sunt la marginea colapsului, în acest oraş cu 12 milioane de locuitori, unde carantina nu a este întotdeauna strict respectată.

Preşedintele Vladimir Putin a decretat pentru întreaga Rusie o lună completă de concediu plătit, în aprilie, pentru salariaţii care nu-şi pot exercita activitatea profesională din cauza carantinei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *