Externe

Erdogan a criticat dur autoritățile germane după vizita la Berlin

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat dur autoritățile germane după prima sa vizită la Berlin în ultimii trei ani.

“Întreaga lume occidentală, structura imperialistă cruciată împreună. Din nefericire, am văzut acest lucru în timpul vizitei mele (în Germania – n.r.) cu o seară înainte. Am văzut acest lucru și la președinte (Frank-Walter Steinmeier – n.r.)”, a declarat Erdogan.

El a cerut Germaniei să faciliteze eliberarea celor “10.000 de ostatici aflați în mâinile Israelului”.

“Germania, faceți un demers pentru a-i extrăda și noi vom face eforturi în ceea ce privește pe cei aflați în mâinile Hamas”, a spus președintele turc.

Ce a vrut să spună Erdogan nu este clar. Potrivit ONU, în luna iulie a acestui an, în închisorile israeliene se aflau 1.500 de palestinieni.

Reamintim, la 17 noiembrie, Erdogan a sosit în Germania pentru prima dată în ultimii trei ani, cu o vizită oficială. La Berlin, el s-a întâlnit cu președintele german Steinmeier și cu cancelarul Scholz.

Înainte de întâlnirea cu Scholz, el a criticat acțiunile Israelului în Fâșia Gaza.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. “Ce a vrut să spună Erdogan nu este clar.” Ce nu iti este clar despre Erdogan ? Turcia a incaput pe mana fundamentalistilor islamici, din care face parte si Erdogan. Erdogan a reusit sa contamineze Turcia mai mult decat era, retransformand-o dintr-o tara laica intr-una islamica, in care Coranul este folosit din nou ca unealta de indoctrinare religioasa contra “necredinciosilor”, unealta de propagare a urii prin religie. Putem sa spunem despre Erdogan ca este exponentul care apare in fatza, dar… profetia spune ca Turcia este una din tarile care vor lupta contra Israelului. Concluzia o trageti voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *