CSI / RusiaInternațional

Erdogan: Cancelarul Germaniei și-a schimbat poziția față de Rusia, și declară că ”ar trebui să găsim un punct comun” cu Putin

Cancelarul Germaniei și-a schimbat poziția față de Rusia, spunând că ”ar trebui să găsim un punct comun” cu Vladimir Putin. Despre acest lucru a declarat miercuri, 2 noiembrie, președintele Turciei, Recep Erdogan, în cadrul unui interviu.

Acesta a făcut referire la conversația telefonică de marți cu omologul său german Olaf Scholz, Erdogan a subliniat importanța ”relațiilor personale”, pentru a realiza ”cei mai importanți pași” în diplomație.

„Am vorbit despre asta, importanța relațiilor personale, cu Vladimir Putin ieri”, a menționat Erdogan în timpul unui interviu difuzat de mai multe televiziuni din Turcia.

Președintele Turciei a declarat că aceste apeluri arată că președintele Rusiei ”nu este cineva care să facă un pas înapoi” dacă ești împotriva lui.

Remarcile lui Erdogan au venit după convorbirea telefonică de marți cu Olaf Scholz, în care au vorbit despre cele mai recente evoluții din războiul din Ucraina.

Cancelarul Germaniei a apreciat eforturile Turciei de a menține exporturile de cereale din Ucraina prin intermediul Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră, a declarat un purtător de cuvânt al Germaniei.

Menționăm că la 22 iulie, Turcia, ONU, Rusia și Ucraina au semnat la Istanbul un acord de reluare a exporturilor de cereale din Marea Neagră, care au fost întrerupte după ce a început războiul în februarie.

Sâmbătă, Rusia a anunțat că își va suspenda participarea la acord pentru ceea ce pretindea a fi un atac ucrainean asupra flotei sale de la Marea Neagră în portul Sevastopol. Miercuri însă, Turcia și Rusia au anunțat că Moscova revine în acord, în urma medierii Ankara și a ONU.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *