UE / Nato

Erdogan cere deportarea sau extrădarea a cel puțin 130 de “teroriști” din Suedia și Finlanda înainte de aprobarea cererilor lor de aderare la NATO

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că Suedia și Finlanda trebuie să extrădeze sau să deporte în Turcia cel puțin 130 de persoane considerate “teroriști” înainte ca parlamentul turc să aprobe cererile lor de aderare la NATO.

Turcia acuză Suedia în special, că nu ia o atitudine clară împotriva militantilor kurzi și a unui grup acuzat de tentativa de lovitura de stat din 2016. Î

n iunie 2022, Suedia și Finlanda au semnat un acord cu Turcia, prin care s-au angajat să ia în considerare cererile nerezolvate de deportare sau extrădare a suspecților de terorism, ținând cont de informațiile primite de la Turcia și respectând legislația europeană.

Cu toate acestea, cererea lui Erdogan poate fi considerată ca o presiune inacceptabilă asupra Suediei și Finnlandei de a deporta sau a extrăda persoane considerate “teroriști” fără a ține cont de drepturile acestor persoane și de procedurile legale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Macar Erdogan are cohones. Stie ce sa ceara si cand sa ceara.
    Johanis habar nu are sa puna conditii si sa blocheze UE pt respingerea adeararii la Shengen
    Aven niste conducatori atata de prosti precum poporul care i-a ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *