CSI / RusiaExterneUcraina

Erdogan îl sfidează pe Putin: Turcia va organiza al treilea summit de pace pentru Ucraina, la care Rusia nu este invitată

Turcia este pregătită să discute despre pacea în Ucraina fără participarea Rusiei. Aceasta va fi a treia întâlnire internațională privind situația din Ucraina și va avea loc în octombrie la Istanbul, scrie Bloomberg.

Deși numărul exact al participanților nu a fost raportat, summitul mondial urmează să aibă loc la sfârșitul acestei luni. Va fi o continuare a unor summituri similare privind Ucraina, care au avut loc în Danemarca în iunie și în august în Arabia Saudită.

Nu se știe încă cine va reprezenta Statele Unite la summit. Rusia nu a fost invitată din nou și, cel mai probabil, acest summit va fi din nou numit „ilegitim” de către Kremlin.

Un astfel de summit oferă Kievului o oportunitate de a convinge țările neutre sau pe cele care susțin Federația Rusă să treacă pe „partea binelui” (în special India și Brazilia).

Pe ordinea de zi va fi din nou un plan de pace al lui Zelenski, care intenționează să organizeze un summit global spre sfârșitul anului 2023. Summitul va avea loc pe fundalul contraofensivei continue a Forțelor Armate ale Ucrainei, precum și al unei încercări a legiuitorilor americani de a adopta un buget pentru 2024, care va include asistență pentru Ucraina.

În luna august, la summitul de la Jeddah au participat Jack Sullivan care a reprezentat Statele Unite și Li Hui din China. Se știe că aliații vor cu tărie să vadă China la al treilea summit, care va avea loc în Turcia.

Inițial, summitul a fost planificat în Africa, dar Africa de Sud a refuzat să-l găzduiască, deoarece reuniunea BRICS avusese loc recent acolo.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *