Actualitate

Erdogan: Zelenski și Putin se vor întâlni la Istanbul

Potrivit lui Erdogan, acordurile încheiate între părțile rusă și ucraineană au la bază o întâlnire la nivelul președinților celor două state.

„Dacă putem să ținem această întâlnire la Istanbul și să îndreptăm procesele negative într-o direcție pozitivă, vom fi foarte fericiți”, a spus liderul turc.

Erdogan a menționat că joi a avut o discuție cu liderul de la Kiev, iar vineri, 1 aprilie, urmează să discute liderul de la Kremlin.

„Ne-am anunțat disponibilitatea de a organiza o astfel de întâlnire, mai ales în contextul demersurilor în Crimeea și Donbass. Zelenski are o opinie pozitivă. Putin a vorbit și el pozitiv mai devreme. Pe baza rezultatelor conversației de astăzi, se va stabili data întâlnirii”, a spus Erdogan.

Pe 31 martie, Erdogan a anunțat o întrevedere iminentă între Zelenski și Putin, dar nu a indicat locul unei astfel de întâlniri.

Amintim că o rundă de negocieri între Ucraina şi Rusia a avut loc marți, 29 martie, la Istanbul, Turcia.

Ucraina a propus semnarea unui acord privind garanțiile internaționale de securitate, iar reprezentanții părții ruse au declarat că Federația rusă își va prezenta răspunsurile sale după ce va analiza propunerile Ucrainei.

Președintele fracțiunii „Servitorul Poporului”, David Arakhamia, șeful delegației ucrainene, a spus că Kievul vede acum țările Consiliului de Securitate al ONU printre garanți: SUA, Marea Britanie, China, Franța, Turcia, Germania, Canada, Italia, Polonia și Israel.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.