Externe

Eșec fără precedent al armatei rusești: Nava „Moskva” a fost scufundată de ucraineni. Anume ea a fost trimisă în p*** de marinarii de pe Insula Șerpilor/ Cronica evenimentelor

Ieri, nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, crucișătorul de rachete Moskva, a fost lovită de două ori de două rachete antinavă ucrainene de tip „Neptun”.

Cronica evenimentelor

01.00Ministerul rus al Apărării a anunțat un incendiu și o explozie ulterioară de muniție pe crucișătorul Moskva. Departamentul vorbește despre un incendiu la crucișător. Cauza incendiului este în curs de stabilire.

01.05A fost transmis un semnal SOS de la crucișătorul Moscova.

Semnal S.O.S. lansat de nava „Moskva”.

01.14 – în urma unui incendiu și explozie, crucișătorul Moskva s-a răsturnat pe babord.

01.47 S-a pierdut complet puterea pe crucișătorul Moskva. Totul este rău.

02.07 Turcia susține că 99,99% din Moscova se poate scufunda într-o oră (54 de marinari de pe crucișător au fost salvați de o navă turcească.)

02.48 Turcia și România spun că crucișătorul Moskva s-a scufundat.

Conform unor experți militari o dronă Bayraktar momea nava și echipajul nu a văzut rachetă venind. „Neptunul” a lovit depozitele de muniție și nava s-a răsturnat.

Cu roșu sistemele de apărare anti-aeriană care ar fi trebuit să protejeze „Moscova”

Un tir de rachetă ucrainean a provocat un incendiu la bordul unui crucișător rusesc, Moskva, au anunțat miercuri seară autoritățile ucrainene, potrivit AFP. „Rachetele Neptun care protejează Marea Neagră au provocat daune majore navei rusești“, a declarat guvernatorul ucrainean al regiunii sudice Odesa, Maxim Marșenko.

O interceptare dintre doi invadatori ruși publicată de activiștii din Ucraina confirmă că nava a fost lovită de rachete.

Poziția Kremlinului

Rusia spus că nava amiral a flotei sale din Marea Neagră a fost grav avariată și echipajul său a fost evacuat în urma unei explozii. Ministerul rus al Apărării a afimat că un incendiu pe crucișătorul de rachete Moskva a provocat explozia muniției, a relatat agenția de presă Interfax.

Un consilier al președintelui ucrainean, Aleksei Arestovici, a confirmat pe Youtube loviturile ucrainene împotriva navei, fără a preciza însă locația acesteia.

“Arde foarte tare. Acum. Și cu această mare agitată, este imposibil de știut când vor putea primi ajutor”, a spus el, asigurând că “510 membri ai echipajului” se află la bord.

Analiștii independenți sunt de părere că nava s-a scufundat și se află pe fundul Mării Negre.

Acest lucru a fost raportat pe canalul de telegrame Pravda Gerashchenko.Ei spun că astăzi doi marinari orci au fumat în locul greșit pe nava amiral a Flotei Mării Negre a Federației Ruse – crucișătorul de rachete Moscova. Aici, bang-bang-bang, – ceva a explodat. Și crucișătorul „maskva” aproape s-a scufundat. În anul viitor nu va fi pregătit pentru luptă. Și cum rămâne cu vechiul zeu roman al mărilor Neptun? Și nimic de-a face cu asta! :)), — a scris el.

Rachetă Neptun de producție ucraineană.

Aceeași informație a apărut pe pagina de Facebook a deputatului popular Serghei Vysotsky.

-Am fost confirmat: două rachete ale complexului antinavă ucrainean „Neptun” au învins nava amiral a Flotei Mării Negre a crucișătoarelor de rachete „Moscova” a Federației Ruse! Două lovituri din două! Întreaga Flotă a Mării Negre a Rusiei a fost dislocată pentru a efectua operațiuni urgente de salvare!, – a scris adjunctul Poporului.

În rețelele de socializare, aceștia amintesc că în Marea Neagră este o furtună puternică, care complică serios încercările rusești de a preveni scufundarea crucișătorului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *