CSI / Rusia

Eșec total! Putin pregătește demiteri la Kremlin. Cel care „nu s-a asigurat” că Maia Sandu va pierde alegerile din Moldova, pe lista celor plecați

Vladimir Putin se pregătește să demită o serie de oficiali responsabili de politica externă de la Kremlin, scrie portalul rus de investigație The Insider.

Dictatorul rus are planuri pentru o „rotație” pe scară largă în guvernul rus. Pe lista celor le reproșează „eșecuri umilitoare în ultimii ani”.

Kremlinul plănuiește să-i concedieze pe:

  • Iuri Ușakov, asistentul al lui Vladimir Putin, cel care supraveghea întreaga politică externă
  • Igor Maslov, șeful Departamentului pentru Relații Interregionale și Culturale cu Țările Străine
  • Valeri Fedorov, curator al Transcaucaziei
  • Filip Ilicicev, responsabil pentru relațiile cu Africa și Israel.

Igor Maslov este acuzat că nu a făcut față muncii de „supraveghere” a Comunității Statelor Independente (CSI), deoarece, după începerea războiului împotriva Ucrainei, majoritatea proiectelor de propagandă din aceste țări au fost închise. Prin urmare, munca acestui oficial este acum limitată la Abhazia și Oseția de Sud. Faptul că Maia Sandu câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova este considerat o greșeală a lui Maslov.

The Insider notează că Ușakov, în vârstă de 75 de ani, cu cinci ani peste vârsta de pensionare, a fost o persoană importantă în Kremlin. A supravegheat chiar numirile în Ministerul rus de Externe, iar popularitatea lui l-ar fi „incomodat” inclusiv pe Serghei Lavrov.

Anul trecut, Ușakov era cel care era angajat în discuții pentru „garanții de securitate” pentru Rusia, pe care le solicita de la Nato și UE. Mai târziu a „supravegheat” și negocierile ratate de pace dintre Kiev și Moscova.

Ultima picătură a fost summit-ul dezastros al CSTO de la Erevan, când premierul Armeniei, Nikol Pașinian, a refuzat să semneze declarația finală.

În cazul lui Filip Ilicicev se menționează eșecurile în încercările de a îndepărta cerealele și alimentele ucrainene de pe piața africană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *