Editorial

Eșecul Germaniei la Cupa Mondială

1.Cluburile germane sunt primele care au început să sape naționala Germaniei. Bayern îl aduce pe Guardiola care nu îi place pe Muller și Gotze. Ajunși rezerve proaspeții campioni își pierd abilitățile. Pep mai face un rahat și îl schimbă pe Kroos cu Xabi. Un jucător tânăr pe unul aflat spre finalul carierei. Al doilea pas dezastruos e plecarea lui Schweinsteiger care abia refuzase (mare greșeală!) cu vreun an înainte oferta lui Juventus (pentru a rămâne la Bayern). La Manchester United are neînțelegeri cu alt antrenor latin, Mourinho, care îi încheie rușinos cariera. Cluburile germane nu sar să îi ofere un contract mijlocașului de doar 32 de ani (cu patru ani mai tânăr decât Klose în Brazilia). Un mijlocaș care, alături de Gotze a adus titlul din Brazilia. Să nu uităm ce dezastru a făcut și Ancelotti la Bayern. Doar antrenorul din 2013 a reușit să îi readucă în simțiri, în timp ce antrenorul lui Dormund a dus anul acesta Liverpoolul în finala Ligii Campionilor. Tot aici să recapitulăm drama unuia dintre cei mai buni jucători tineri germani: Draxler. Plecat la PSG după ce devenise campion mondial, are un debut fascinant, însă cariera îi e ruptă în două de arbitrul care are o deosebită grijă de Barcelona într-o semifinală trucată (2017). Șeicii supărați vor cupa și îl aduc pe Mbappe, Draxler devine rezervă.

2. Reus a revenit după un șir extrem de lung de absențe din pricina accidentărilor. Aceeași situație o vedem la Boateng și Neuer.

3. Ozil – niciodată un pătimaș – a cedat unui război psihologic cu fanii, care l-au dărâmat încât fie nu a vrut să lupte, fie nu a mai putut.

4. Kroos nu mai poate fi cel mai bun pasator câtă vreme colegii de pase s-au schimbat radical. Jocul lui Real e diferit de cel al Germaniei. Dacă la Real Ramos rupe totul – la propriu – în echipa națională a Germaniei fundașii la închidere sunt trimiși în atac. Contraatacurile fiind lăsate la voia sorții și la mâna lui Neuer. De aici și greșelile lui Tony Kroos, obișnuit cu defensiva puternică a Realului.

5. La Cupa Confederațiilor, cu un an în urmă, Germania câștiga titlul cu a doua națională. Un lucru de excepție. Însă rezervele de la Națională sunt tineri titulari la cluburi. Germania a pierdut acum pentru simplul motiv că nu poți juca cu accidentați și rezerve. Că tot se întreba lumea ce a pățit Muller. Ce va păți și Draxler dacă nu își caută un club unde să fie titular.
Aș putea continua cu multe alte aspecte, însă pe cele mai importante le-am spus.

P. S. Cine râde acum de Neuer, râde degeaba. Poate că, dincolo de comicul situației, a arătat ca singurul jucător dornic să câștige. Gafa lui nu a schimbat datele problemei, însă paradele făcute în cele trei meciuri au menținut speranța echipei până în ultimele zece minute.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *