CSI / RusiaExterne

„Este locul morții și al vieții mele”. Ultimul mesaj, însoțit de fotografiile de la Azovstal, înainte ca Dmitro Kozatski să se predea ocupanților ruși

Luptătorul ucrainean care a realizat o serie de fotografii emoționante în timp ce apăra combinatul de la Azovstal din Mariupol pare să fi fost luat prizonier de forțele ruse. Într-un mesaj publicat pe Twiter în această dimineață, Dmitro Kozatski a dat de înțeles că s-a predat. „Apropo, cât sunt în captivitate, vă voi lăsa fotografii de cea mai bună calitate”, a scris acesta.

Dmitro Kozatski a publicat imagini cu soldați răniți ascunși în interiorul uzinei asediate, care a fost pe primele pagini ale ziarelor din întreaga lume. Vineri dimineața, aceasta a scris două mesaje pe pagina de Twitter.

„Ei bine, asta-i tot. Mulțumesc din adăpostul de la Azovstal. Este locul morții și al vieții mele”, a scris Kozatski.

Într-un tweet separat, acesta a publicat un link care face trimitere către fotografiile pe care le-a făcut în interiorul combinatului în perioada în care luptătorii ucraineni au reprezentat ulimta rezistență din orașul-port asediat Mariupol. 

„Apropo, cât sunt în captivitate, vă voi lăsa fotografii de cea mai bună calitate. Trimiteți-le la toate competițiile jurnalistice și concursurile foto. Dacă voi câștiga ceva, va fi foarte frumos după ce voi fi eliberat. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin”, a mai scris Dmitro Kozatski.

Vineri, comandantul Regimentului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko, menționa într-un scurt mesaj video filmat în incinta combinatului siderurgic Azovstal, că guvernul de la Kiev a dat ordinul de a înceta lupta pentru apărarea Mariupolului.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *