ActualitateROMÂNIA

Este o mizerie umană ce a făcut Iohannis cu postul de profesor

Actorul și omul de televiziune Florin Călinescu a comentat în termeni duri, luni seară, la Antena 3, faptul că postul de profesor de fizică ocupat de președintele Klaus Iohannis în Sibiu a fost blocat pentru acesta timp de aproximativ 27 de ani.

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă, după o perioadă de aproximativ 27 de ani în care postul a fost rezervat. Postul s-a eliberat pe 29 aprilie pentru că președintele României a depus cerere de pensionare, potrivit publicației locale Ora de Sibiu. Iohannis a fost profesor de fizică și inspector școlar în județul Sibiu înainte de a deveni primar al municipiului Sibiu, în anul 2000.

  • „Ultima poveste arată nimicnicia unui om, nu a unui președinte, nimicnicia unui om. Mă, să ții un post blocat 27 de ani, asta este o mizerie umană, o lipsă de colegialitate pentru profesori. Putea să întrebe la fiecare început de an școlar, ‘Dați, mă, postul’. El știe, sunt oameni care când știu totul pot să zică, ca Beatles, ‘Let it be’. Este inadmisibil câtă răutate are omul ăsta în el, câtă răutate are. Și știi de ce? Pentru că în societatea românească circulă o sintagmă – ‘Pentru că pot’. De ce ești rău? Pentru că pot. Și de ce ești bun? E greu să fii”, a comentat Florin Călinescu.

Călinescu deschide lista de candidați a Partidului Diaspora Unită la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Dacă va avea succes la europarlamentare, Călinescu va candida și la prezidențiale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Doar vorbe. Macanituri. Adevarul este ca oricum ar fi, copiii nu stau fara un profesor si nu au stat fara. Alta este povestea. Sistemul cmunist, caci despe asta este vorba in invatamant, s-a pastrat din comunism. Inca din comunism se blocau posturile, asa incat sistemul permitea mutarea unui om in alta functie si cand se satura sau era rejectat, omul revenea ca profesor, de frica sa nu ramana fara nimic si sa o ia de la capat. Magaria asta a fost inventata atunci, in comunism, iar statul roman nu s-a schimbat nici pana acum. Adevarul este ca in Romania nu este un capitalism pe deplin functional. Situatia se regaseste in multe institutii de stat, in care oamenii s-au opus schimbarii. In primul rand ANAF-ul, unde sunt maldare de dosare, pt ca babaciunile nu au dorit sa invete sa foloseasca un computer si nici nu s-au dat la o parte, sa lase pe altii tineri, care sa faca asta. Se tin de scaune, dar cu metoda dosarului. De asta ANAF-ul nu e digitalizat complet. La fel si sistemul de pensii. La fel si sistemul de justitie. La fel so Posta Romana, unde in plus e si o coruptie, un nepotism si functii puse de partide. In Romania, la 34 de ani dupa 1990, nu exista un sistem capitalist, ci e o struto-camila, din capitalism imbinat cu ramasite ale comunismului, in care functionarii la stat isi pastreaza privilegii. Pt asta este vina PSD, pt ca PSD ii tine asa pe cei de la stat, considerand-i votantii lor. Apoi este si vina PNL, pt ca atat cat a fost la guvernare nu a avut curajul sa schimbe din temeliee sistemul de stat. Se vede foarte clar ca nu e capitalism in Romania in momentul in care mergi in alta tara, vezi sistemul de acolo si te intorci in Romania. Atunci te izbeste diferenta si vezi clar ramasitele comunismului pastrate in privilegii, care duc la coruptie. Iar Florin Calinescu vorbeste vorbe, sa se afle in treaba, din moment ce sistemul trebuie schimbat.

  2. S-a romanizat neamtul! A dormit 8 ani la Cotroceni, 6 case, i se pregateste o vila de 8 milioane euro si mai vrea sa adoarma si tot NATO…. OPRITI-L !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *