Război

Este posibil un nou Război Rece între SUA și Rusia? Opinie (VIDEO)

SUA demonstrează că este liderul lumii libere. Acest lucru a fost declarat de Maksim Yakovlev, candidat la științe politice și șef al departamentului de relații internaționale, în cadrul emisiunii postului de televiziune FREEDOM.

Vorbitorul a subliniat că șeful Casei Albe din Polonia a vorbit despre libertăți, în timp ce șeful de la Kremlin a vorbit despre decadența Occidentului, ceea ce nu are nimic de-a face cu realitatea.

Putin nu a spus nimic nou, a remarcat invitatul în direct. El a mai adăugat că, în prezent, Rusia încearcă să concureze cu Statele Unite, dar nu are resursele necesare pentru a face acest lucru.

“Războiul Rece dintre URSS și SUA nu se va repeta în aceeași capacitate, pentru că Rusia de astăzi nu este un concurent pentru SUA. Rusia nu are resurse, nu are potențial. Și ceea ce este interesant, nu există nicio viziune a viitorului pe care Putin și anturajul său să o poată oferi în principiu”, a declarat expertul.

El a menționat că Rusia se străduiește să se concentreze asupra trecutului și că este o țintă slabă pentru a se confrunta cu SUA.

“America stabilește uneori tendințe care nu plac tuturor. Mulți oameni critică, au mișcări radicale care apar acolo. Dar nimeni nu va contesta faptul că America stabilește tendințe și pentru lumea democratică a țărilor occidentale. Rusia se uită în trecut și tânjește după revenirea la trecutul sovietic. Istoria celor doi rivali demni nu se va repeta. Rusia, cu părere de rău, nu trage toate sforțările”, a declarat Iakovlev.

Între timp, americanii își arată curajul, inclusiv în persoana liderului lor. Vorbitorul a rezumat că acordurile cu Rusia nu au nicio greutate; aparent, doar forța colectivă a Occidentului poate frâna Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Un catzelus infumurat incearca
    sa trezeasca din somn un urs
    semiadormit. Dar nu reuseste.
    Este prea slabutz dar o tzine
    pe a lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *