Atitudini

Eterna întrebare: cine-i vinovat?

Cei trei lideri ai AIE-2 (Filat, Lupu, Ghimpu), în doar doi ani de guvernare, au reuşit o performanţă pe care comuniştii n-au atins-o nici în opt ani – au coborât sub cota „zero” şi au discreditat fără drept de recuperare încrederea populaţiei RM în democraţie, europenism şi un viitor necomunist. Deşi foarte diferiţi, deşi parcă fiecare având dreptate în felul său, cei trei muschetari ai pierdutei Alianţe nu pot servi pentru omul simplu drept model de democraţie şi europenism ce urmează a fi imitate. În aceşti doi ani societatea s-a convins că cei trei lideri, în măsură diferită, sunt nesinceri, iresponsabili, aroganţi, egoişti etc. Omul simplu judecă faptele, nu vorbele. Fapte însă nu prea sunt şi, în ciuda statisticilor triumfaliste ale guvernului, nivelul de viaţă este în continuă degradare. Pe un asemenea fundal psihologic şi social revenirea la putere a nostalgicilor lui Voronin devine o chestiune de timp.

…Săptămâna trecută a fost votată data alegerii preşedintelui republicii. DE CE nu s-a făcut acest lucru acum doi ani? Nu s-a ştiut că tot aici vom ajunge? Acum, cine este vinovat de aceşti doi ani de stagnare şi… involuţie? Voronin? Sau Filat? S-ar putea ca până la urmă vinovat să fie declarat…. Exact! Dar cum de v-aţi priceput?

(c. t.)

Să te cruceşti, nu alta!

În ultimul timp, JURNAL.MD a făcut o tradiţie din a prelua cele mai insalubre şi lipsite de corectitudine materiale care atacă Cotidianul TIMPUL şi pe directorul fondator al acestei publicaţii, Constantin Tănase. Nu ne deranjează faptul în sine, vorba ceea: câinii latră, caravana trece. Nu înţelegem, totuşi, de unde această pasiune a colegilor de la JURNAL.MD faţă de materialele denigratoare la adresa TIMPULUI, de ce le reiau cu atâta plăcere? Să te cruceşti, nu alta!

(În numele unui grup de cititori fideli, maiorul Hopa Ţopa)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *