Atitudini

Eu îi provoc pe Filat, Lupu și Timofti să-și toarne cenușă în cap

Aseară târziu am revenit și m-am documentat despre esența acestei campanii inițiată de vedete de la Hollywod pentru lupta contra unei forme de scleroza. Constat cu regret că respectiva campanie, care ar trebui să fie una de sensibilizare a celor sănătoși de a-i ajuta pe cei bolnavi , la noi a fost transformată în una de PR și de promovare a imaginii politicienilor în ajunul campaniei electorale. Unii, dând dovadă de spirit stahanovist, și-au turnat nu una, ci două găleți de gheață în cap. Este de așteptat ca alții, mai aprinși, să-și toarne câte trei găleți. Într-un cuvânt, spiritul campaniei a fost compromis.

Îi situația creată nu pot accepta provocarea dlui Ghimpu. Nu vreau să mă înscriu în „clubul acvatic” al politicienilor care mai mult au grijă de propria imagine decât de sănătatea populației. Cu atât mai mult cu eu nu voi candida nici pe o listă electorală și n-am nevoie de PR. Totodată, susțin spiritul campaniei, cel inițial, și voi dona și eu suma necesară în numele acestui scop nobil.

Deoarece e vorba despre o campanie care vizează sănătate noastră, a cetățenilor, propun ca politicienii să-și toarne nu gheață, ci cenușă în cap pentru toate greșelile comise în domeniul ocrotirii sănătății. Reieșind din această realitate tristă eu îi provoc pe liderii actualei coaliții de guvernământ Vlad Filat și Marian Lupu, dar și șeful statului, Nicolae Timofti, să-și toarne în cap câte o găleată de cenușă în semn că își recunosc una din cele mai grave greșeli de guvernare comisă de ei care constă în scumpirea medicamentelor și a serviciilor medicale, fapt ce duce la degradarea sănătății națiunii. În sfârșit, mi se pare a fi un gest obraznic de cinism să faci proceduri acvatice la TV și pe Fb în numele „combaterii cancerului”, dar în realitatea să-ți bați joc de sănătatea cetățenilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *