Politică

Eugen Carpov: Filat nu l-a vrut pe Iurie Leancă premier din cauza furturilor de la BEM

”Iurie Leancă, după ce a văzut că instituţiile statului nu reacţionează nici într-un fel la somaţiile sale despre neregulile de la BEM, a decis să apeleze
la o companie de audit din afara ţării. După ce a făcut acest anunţ, Filat a făcut tot posibilul ca Iurie Leancă să nu mai deţină încă un mandat de
premier. Solicitarea unei investigaţii străine la BEM a însemnat atunci sfârşitul mandatului de premier pentru Leancă”, a precizat deputatul.

Referindu-se la declaraţiile procurorilor anticorupţie, care susţin că au descoperit probe că fostul preşedinte al PLDM i-ar fi filat pe unii politicieni, Carpov a declarat că a simţit că este urmărit atunci când a decis să părăsească PLDM şi să adere la noul proiect politic al lui Iurie Leancă. ”Nu ştiu dacă a fost Vlad Filat. Dar am impresia că am fost filat atunci o perioadă de timp”, a adăugat deputatul.

Iurie Leancă a părăsit PLDM, unde deţinea funcţia de vicepreşedinte, în februarie 2015, după ce candidatura sa la funcţia de premier nu a acumulat numărul necesar de voturi. Pentru Leancă au votat atunci deputaţi din PLDM şi PDM. După părăsirea PLDM, Iurie Leancă a lansat un nou proiect politic, la care au aderat mai mulţi funcţionari din Guvernul pe care l-a condus. În cadrul şedinţei Parlamentului din 15 octombrie 2015, unii deputaţi au declarat că, ex-premierilor Vlad Filat şi Iurie Leancă trebuie să le fie retrasă imunitatea parlamentară pentru că au semnat documente ce au prejudiciat sistemul financiar-bancar al ţării.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *