Actualitate

Eugeniu Nichiforciuc: PDM va face coaliţie doar cu partidele care se declară pro-europene

Deputatul PDM a spus că fracţiunea din care face parte a votat pentru demiterea premierului Valeriu Streleţ, deoarece acesta imediat cum a fost arestat colegul său de partid, Vlad Filat, s-a transformat într-un avocat al acestuia şi a cerut demiterea directorului Centrului Naţional de Corupţie. Acest fapt este calificat drept răfuială politică.

Totuşi, Partidul Demcorat îşi doreşte relansarea discuţiilor şi crearea unei noi majorităţi parlamentare, dar o va face doar împreună cu partidele pro-europene. „Chiar şi domnul Lupu (preşedintele PDM – n.r.) a spus că votul cu partidele de opoziţie nu înseamnă că vom crea o coaliţie cu partidele de stânga. Noi vrem să creăm o majoritate stabilă care acum nu există, ca să promovăm reformele necesare”, a subliniat Eugeniu Nichiforciuc.

Potrivit lui, PDM a pledat mereu pentru independenţa justiţiei şi luptei împotriva corupţiei şi este gata să discute şi în continuare despre reformele necesare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei. Dar cât timp durează ancheta privind delapidările din sistemul bancar este alogic să fie demis procurorul general şi directorul CNA şi formaţiunea pe care o reprezintă nu va admite aşa ceva. „Doar procurorul general poate cere ridicarea imunităţii deputaţilor. Dacă în timpul anchetei mai este nevoie de ridicat imunitatea cuiva, iar noi avem procurorul demis, ce facem, oprim ancheta?”, a întrebat parlamentarul.

Eugeniu Nichiforciuc a subliniat că PDM are foarte multe propuneri privind îmbunătăţirea situaţiei din domeniul cum ar fi Comasarea Centrului Naţional Anticorupţie cu Comisia Naţională de Integritate şi formaţiunea îşi doreşte discuţii cu toţi cei interesaţi sub acest aspect şi implementarea reformelor necesare.

Dezbaterea publică cu tema: „Şansele AIE 4 şi ale Republicii Moldova” este a 43-a ediţie din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”. Proiectul este susţinut de către Fundaţia germană „Hanns Seidel”.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *