DIVERSE

Euro 2016: Portugalia dezamăgește din nou

Rezultatul pune într-o situație dificilă mai ales echipa Portugaliei, considerată favorită, care se află la a doua egalitate în acest turneu (după 1-1 cu debutanta Islanda), deși fusese considerată ca una dintre cele mai bune ale ediției, iar Austria, învinsă clar de Ungaria în debutul competiției, se poate considera mulțumită, întrucât, deși a fost dominată, păstrează șanse de calificare pentru ultima rundă.

Căpitanul echipei portugheze, Cristiano Ronaldo, nu a fost prea mult marcat de momentul istoric pe care îl trăia: recordul absolut de selecții la echipa națională, cu 128 de prezențe, cu una mai mult decât Luis Figo, aflat, de altfel, în tribune. Probabil și banderola de căpitan de echipă, dar și perspectiva de a deveni primul fotbalist care înscrie la 4 ediții ale Euro (a debutat în 2004, la 18 ani, cu 2 goluri pentru naționala portugheză) l-au făcut să nu se concentreze destul.

Obsesia lui Cristiano Ronaldo de a bate record după record s-a transformat, parcă, într-un veritabil blestem, celebrul CR7 nereușind să înscrie nici din lovitura de la 11 m, pe care a ratat-o în minutul 78, când a tras în bară, la un penalti obținut tot de el.

În aceeași grupă, naționala de fotbal a Islandei a terminat la egalitate cu cea a Ungariei, scor 1-1 (1-0), în meciul disputat la Marsilia.

Au marcat: Sigurdsson (40) / Saevarsson (88, autogol).

Islanda, o echipă foarte disciplinată și pragmatică, a condus mult timp grație golului marcat de Gylfi Sigurdsson, din penalti. Egalarea a venit de-abia în finalul meciului, cînd Birkir Saevarsson a înscris un autogol.

Ultimul meci al etapei a doua din grupa E, a fost câștigat de naționala Belgiei cu scorul 3-0, împotriva primei reprezentantive a Irlandei. Meciul s-a jucat la Bordeaux, pe stadionul Matmut Atlantique. Au marcat: Lukaku 48′, 70′, Witsel 61′.

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *